C9 - de telefoon die kan scannen

De C9 is een compacte, lichte reader. Je zou ook kunnen zeggen dat het een robuust uitgevoerde telefoon is die oormerken kan lezen.  De C9 heeft enkele grote voordelen. Zo is de telefoon stof- en waterdicht (zorg wel dat je de rubber kap terugplaatst na het opladen). Bovendien heeft de C9 een zogenaamd "Gorilla Glass" scherm. Dit scherm is niet alleen zo goed als onbreekbaar, het werkt ook bij aanraking met water of handschoenen. Om de C9 licht en compact te houden is er een relatief kleine antenne ingeplaatst. Hierdoor is de lees afstand minder dan 10 cm

Zo werkt je C9

De andere knoppen op de C9 gebruiken we niet. AAN/UIT zetten van de reader doe je via de scan knop in het scherm.

Oormerken uitlezen

In het scherm vind je “scan animal”. Druk je hierop, dan wordt de knop rood en staat de reader aan.

De antenne geeft het beste “veld” aan de achterkant, bovenin.

Nadat het nummer gelezen is stopt de reader, behalve bij “Groepen” en “Aanvoer”. Bij die functies scant de reader door.

Als er 15 seconde (instelbaar via “Instellingen”) geen nummer gescand is, gaat de reader weer uit. De rode knop wordt groen en je hoort een bromtoon.

Als een nummer dat je leest rood kleurt (en je hoort een bromtoon) dan is er sprake van een accordatielijst geval.

Handige tips

• Scherm beveiliging – in de doos zit een scherm beveiliger. Plaats deze op de C9.
  • Verbinding via wifi – verbindt je C9 ook met je wifi netwerk
  • Bellen? Plaats eigen SIM kaart – de C9 bevat een Litams SIM-kaart. Hiermee kan je de app gebruiken, maar je kan niet bellen. Wil je dat toch? Gebruik dan je eigen SIM kaart.

Vragen?

Rode nummers? 999-levensnummers? Bromtoon? Dit is een waarschuwing dat je nummers scant die nog niet op je UBN staan. Lees deze pagina.

Hoe werkt de app? Bekijk onze "Hoe doe ik ..." pagina

Heb je meer hulp nodig? Stuur een email naar support@litams.com.

Van taal veranderen?