Bij geboorte en hermerken gebruik je een nieuw (oor)merk, dat uit je voorraad vrije oormerken komt. Deze voorraad staat geregistreerd bij I&R.

Als je Litams hebt gemachtigd (hoe? zie deze pagina) om de vrije oormerken op te halen, dan plaatsen we deze in je app. Door bij geboorte of hermerken het werknummer van het vrije oormerk in te tikken, verschijnt het volledige levensnummer. Als je dit goedkeurt, wordt het vrije oormerk in een gebruikt oormerk omgezet.

Uiteraard kan je het nieuwe oormerk ook scannen. In dat geval hoef je niet via de ljst vrije oormerken te werken.

De functie "gebruik vrije oormerken" is vooral makkelijk als je geen reader hebt.

Het is ook mogelijk de lijst met vrije oormerken via een excel import in je app te plaatsen.  Maak een excel file met in kolom A de oormerken, als 15-cijferige nummers. Zorg dat de celwaarde op "getal met 0 decimalen" staat:

Importeer dit bestand via de functie "Importeren en Exporteren" > Lijst Vrije Merken Importeren