Hier laten we de meest gestelde vragen zien die (nieuwe) klanten ons stellen, en de bijbehorende antwoorden.

1. Wat kost het?

Zie onze prijstabel - hier

2. Kan je meer dan 1 UBN in je abonnement opnemen?

Je kan net zoveel UBN's in de app opnemen als je wilt. Heb je dus 2, of meer UBNs, dan kan dat.

3. Kan ik meer dan 1 gebruiker per app?

De app kan je op net zoveel apparaten installeren als je wilt. Met dezelfde inlog gegevens kan je tegelijkertijd de app gebruiken. Binnen je abonnement kan je desgewenst een tweede gebruiker aanmaken met beperkte rechten.

4. Wat zijn "verplichte meldingen"?

In Nederland ben je verplicht de volgende meldingen bij I&R vast te leggen:

Schaap/Geit
Rund
Geboortelevensnummer + datum (2)levensnummer + datum + geslacht + haarkleur + moeder (3)
Steftelevensnummer + datumdatum + afvoer Rendac
Aanvoer/Afvoerlevensnummer(s) + datum + UBN herkomst of bestemming (1)levensnummer(s) + datum + UBN herkomst of bestemming (1)
Hermerkoude levensnummer + nieuwe levensnummer + datumoude levensnummer + nieuwe levensnummer + datum
DiervlagQ-koorts enting per levensnummer + datum (2)

Alle meldingen voor schaap/geit moeten binnen 7 dagen. Voor rund is dat 3 werkdagen.

(1) de datum van aanvoer en afvoer mogen niet meer dan 24 uur van elkaar verschillen

(2) geboortemeldingen schaap/geit moeten binnen zes maanden, of op moment dat dier de openbare weg op gaat

(3) geboortemeldingen rund moeten binnen 3 werkdagen

Litams adviseert iedere verandering, of dit nou een I&R-plichtige melding of niet is, altijd onmiddellijk met de app vast te leggen. Op die manier zorgt onze software dat de I&R status altijd klopt. Meldingen die we adviseren op het moment van de gebeurtenis vast te leggen zijn:

• geboorte
  • sterfte
  • aanvoer
  • afvoer
  • hermerking
  • medicijn toediening

5. Stallijst - waar vind ik mijn stallijst

In de app vind je, per groep, alle dieren die op je stallijst staan.

Log je echter in op je account, dan is de presentatie overzichtelijker en heb je meer zoek mogelijkheden. De stallijst vind je in je account, onder het kopje "stallijst":

6. Meer dan 1 diersoort - schaap, geit, rund en andere diersoorten

Met de app kan je de gegevens van schapen, geiten, runderen en andere diersoorten beheren.

Zorg dat je de juiste diersoort kiest voordat je begint met gegevens te verwerken.

7. Moet ik een reader kopen?

Nee, dat moet niet. Doorloop de volgende vragen:

a. Heb ik een reader nodig? Bekijk dit artikel

b. Als je hierna besluit dat je beter wel over een reader kan beschikken, dan zijn de mogelijkheden: kopen, huren of huurkoop.

Als je besluit te kopen, en je hebt al een (oude) reader, dan kan je die bij ons inruilen.

Dat levert extra korting op.