Om dieren te kunnen aanvoeren of afvoeren, dienen de herkomst (bij aanvoer) of bestemming (bij afvoer) in je adresboek te staan. Er zijn verschillende manieren om adressen aan je adresboek toe te voegen. Het is ook mogelijk dat je het adres de status "Vertrouwd" geeft. Hiermee activeer je het automatisch verwerken van aanvoeren of afvoeren.

1. Adreslijst via excel toevoegen. Download de excel sheet die als bijlage bij dit artikel staat. Vul de gegevens in. Hierna kan je de excel sheet uploaden bij je account via Importeren en Exporteren > Adressenlijst importeren

2. Adressen intikken. Ga naar Instellingen en kies Adressenlijst. Vul de gegevens in en kies op Opslaan.

3. Adressen ingeven vanuit de app. Kies in je app Instellingen > Adresboek. Vul de gegevens in en kies op Opslaan.

4. Op moment van aanvoer of afvoer. Ben je een adres vergeten? Is er een nieuwe relatie? Of heb je geen van de bovenstaande adviezen opgevolgd? Dan kan je altijd op moment van aanvoer of afvoer een adres toevoegen aan je adressenbestand. Dat doe je door tijdens het invullen van de aanvoer/afvoer gegevens te klikken op "Nieuw UBN".

Enkele belangrijke wetenswaardigheden over adresboek

- Veld UBN en Naam zijn verplicht. Alle andere velden zijn optioneel.

- UBN verificatie - Litams controleert het ingegevens UBN bij I&R. Als dit onjuist is, wordt het adres uit het adresboek verwijderd.

- Als je veld "email" invult, dan verstuurt Litams het VKI document automatisch aan dit adres

- Als je een relatie als "Vertrouwd" aanvinkt, dan is de afvoer op het ene UBN automatisch een aanvoer op het andere UBN, en omgekeerd.