Het verder door ontwikkelen van jouw bedrijf begint bij het vastleggen van gegevens. Data helpt je bij een eerdere en beter geïnformeerde beslissingen over het managen van dieren en het bedrijf, efficiëntere productie behalen, betere marge, gezondere dieren, minder milieubelastend, betere arbeidsomstandigheden van de veehouder.Wij proberen dit voor jou zo eenvoudig, snel en efficiënt mogelijk te maken.

Eén van de gegevens die je vast kunt leggen in de Litams app 3.0 zijn de dekgegevens. Het vastleggen van diergegevens is enorm belangrijk. Niet alleen om je fokkerij gegevens naar een hoger plan te tillen, maar ook kun je beter sturen met voeding als je je dekdatum vastlegt. Naast de dekgegevens van jou dieren is het ook belangrijk de drachtstatus vast te leggen. Dit kan natuurlijk ook met de Litams app 3.0. Hoe? Hier lees je meer over het vastleggen van de drachtstatus van jou dieren.

Hoe leg je dekgegevens vast in Litams 3.0?

• Klik linksboven in op de ‘hamburger’ menuknop.
  • Ga naar Reproductie.
  • Klik vervolgens op Dekken.
Groepen
Individueel dier
  • Standaard wordt het menu geopend als ‘groep’.
  • Selecteer de groep met vrouwelijke dieren.
  • Selecteer het/de mannelijke dier(en) dat bij de groep wordt geplaatst.
  • Selecteer de datum van 1e toelating mannelijk dier in groep.
  • Wil je nog een groep vrouwelijke dieren laten dekken door een mannelijk dier? Klik dan op opslaan en volgende.
  • Ben je klaar? Klik op opslaan en sluiten.
  • Klik op Alias om een conditiescore per dier toe te kennen.
  • Selecteer / scan het dier.
  • Selecteer het/de mannelijke dier(en) dat bij het vrouwelijke dier wordt geplaatst.
  • Selecteer de datum van dekking.
  • Wil je nog een groep vrouwelijke dieren laten dekken door een mannelijk dier? Klik dan op opslaan en volgende.