Vervoer

Zie je UBN als een plek waar dieren alleen via een poort in of uit kunnen. Vervoer omvat alle activiteiten met betrekking tot het AANvoeren en AFvoeren van je dieren.

1. Aanvoer

• Klik linksboven in op de ‘hamburger’ menuknop.
  • Ga naar Vervoer.
  • Klik op Aanvoer.
  • Optioneel: maak een nieuwe groep aan door op ‘Nieuwe groep’ te klikken.
  • Heb je de dieren alvorens in een groep geplaatst? Selecteer de desbetreffende groep door op ‘Selecteer groep’ te klikken.
  • Vul het oornummer handmatig in (landcode NL = 528, deze ook invullen!) OF scan het oornummer van het aan te voeren dier.
  • Klik op de scanknop om de scanner te activeren. De scanknop wordt geactiveerd waardoor je kunt blijven doorscannen.
  • Ben je klaar met scannen? Klik op ‘Stop scannen’ (de rode button).
  • Controleer het aantal dieren rechtsboven in achter de ‘hashtag’ (#).
  • Selecteer het geslacht van de aan te voeren dieren (keuze uit: man, vrouw, gekastreerd of onbekend).
  • Wil je nog meer dieren toevoegen aan de geselecteerde groep? Klik opnieuw op de scanknop.
  • Ben je klaar? Klik op opslaan en volgende.
  • Vul de aanvoerdatum en de locatie in.
  • Optioneel: vul de prijs per dier of prijs per KG in.
  • Klik op opslaan.

2. Afvoer

• Klik linksboven in op de ‘hamburger’ menuknop.
  • Ga naar Vervoer.
  • Klik op Afvoer.
Groepen
Individueel dier
  • Standaard wordt het menu geopend als ‘groep’.
  • Selecteer de groep om af te voeren.
  • Selecteer de datum van afvoeren.
  • Selecteer het UBN waar de dieren naar afgevoerd worden.
  • Selecteer de transporteur.
  • Vul de verwachte levertijd in.
  • Wil je een (digitale) VKI? Zorg ervoor dat de knop dan groen kleurt.
  • Optioneel: vul de prijs per dier of prijs per KG in.
  • Ben je klaar? Klik op opslaan.
  • Klik op Alias om per dier af te voeren.
  • Selecteer / scan het dier.
  • Klik op de scanknop op de scanner te activeren. De scanknop wordt geactiveerd waardoor je kunt blijven doorscannen.
  • Ben je klaar met scannen? Klik op ‘Stop scannen’ (de rode button).
  • Controleer het aantal dieren rechtsboven in achter de ‘hashtag’ (#).
  • Selecteer de datum van afvoeren.
  • Selecteer het UBN waar de dieren naar afgevoerd worden.
  • Selecteer de transporteur.
  • Vul de verwachte levertijd in.
  • Wil je een (digitale) VKI? Zorg ervoor dat de knop dan groen kleurt.
  • Optioneel: vul de prijs per dier of prijs per KG in.
  • Ben je klaar? Klik op opslaan.

3. Vervoer

• Klik linksboven in op de ‘hamburger’ menuknop.
  • Ga naar Vervoer.
  • Klik op Vervoer.
  • Er wordt een vervoersoverzicht weergegeven. Hierin kun je zien welke aan- of afvoeren gedaan zijn en welke nog bevestigd moeten worden.
Ter bevestiging
Aanvoeren
Afvoeren