Alleen de app gebruiken? Dat kan, maar let op…

De app is ontwikkeld om zowel OP een reader (zoals de C1 of de C4) te draaien, alsmede NAAST deze readers, op elk apparaat dat met Android of iOS (Apple) werkt. De app kan dus op mobiele telefoons, tablets en andere apparaten gebruikt worden. Omdat je de app kostenloos kan installeren, is dit super handig voor stagiaires, medewerkers, personeel, adviseurs, vee artsen en alle andere mensen die je toegang tot jouw gegevens wilt geven. Iedereen kan nu informatie vastleggen en raadplegen, welke direct opgeslagen en beschikbaar is.

Het is ook mogelijk de app zonder reader te gebruiken. Met de app kan je alle meldingen doen. De meeste meldingen betreffen dieren of groepen die bekend zijn. Dus een melding als “uierontsteking” kan je prima met de app vastleggen. OF een melding als Q-koorts enting doe je per groep eenvoudig met de app.

Er zijn echter drie meldingen waarbij het volledige levensnummer ingegeven moet worden:

• Geboorte nieuw dier
  • Aanvoer nieuw dier
  • Hermerken (toevoegen nieuw nummer)

Een reader leest de nieuwe oornummers foutloos in. Bij een app moet je de landcode + 12 cijfers invullen. Als hierbij tikfouten worden gemaakt (en onze ervaring is dat 15-20% van de nummers een tikfout bevat) dan zullen deze dieren niet of verkeerd geregistreerd worden. Om deze reden adviseren wij een reader naast de app te gebruiken. Maar dit is dus geen vereiste.

Om misverstanden te voorkomen: Het corrigeren van tikfouten valt niet onder de gratis hulp van Litams….