Litams kan je gebruiken zonder dat je een reader nodig hebt. Dat kan je veel geld schelen, maar in een aantal gevallen raden we aan dat je wel één van de Litams readers aanschaft (of huurt).

Heb je weinig dieren?

Als je minder dan ongeveer 30 dieren hebt, dan is een reader niet noodzakelijk. Je kan alle meldingen via de app doen, waarbij je bij twee typen meldingen goed moet opletten. Bij geboorte, hermerken en aanvoer dien je namelijk de landcode (bijv. NL) en het volledige nummer (bijv. 100123123123) in te tikken. Bij alle andere functies kan je gebruik maken van het 5-cijferige werknummer of een eigen nummer (bijv. borstnummer). Ook kan je sommige meldingen per groep doen.

Heb je minder dan ongeveer 300 dieren?

Als je niet echt een klein veebedrijf hebt, maar toch minder dan ongeveer 300 dieren, dan raden we aan dat je gebruik maakt van ons COMFORT abonnement, waarbij we je de reader het hele jaar door ter beschikking stellen. Je betaalt een kleine toeslag per dier, maar je hoeft niets aan te kopen. Bovendien heb je levenslange garantie op je reader bij COMFORT.

Wil je foutloos veel gegevens verwerken?

Als je foutloos wilt werken en vele gegevens wilt vastleggen, dan is een reader belangrijk gereedschap. In de meeste gevallen is de C8 de beste keuze.

Stagiaires en medewerkers

Je hoeft niet voor iedere medewerker of stagiaire een reader aan te schaffen. Op de meeste bedrijven is één reader voldoende. Stagiaires en medewerkers kunnen namelijk met de app gegevens bekijken en toevoegen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan meer gebruikers per bedrijf. Je kan de app net zo vaak installeren als je wilt.

Hier lees je meer over alleen de app gebruiken, zonder reader.

Klik hier om een abonnement aan te vragen.