Heb ik een reader nodig?

Bij alle software leveranciers is een reader noodzakelijk, maar bij Litams niet. Of jij een reader nodig hebt, hangt er van af. Dus lees het onderstaande zorgvuldig door en besluit dan of je wel of niet een reader nodig hebt.

Litams kan je gebruiken zonder dat je een reader nodig hebt. Dat kan je veel geld schelen, maar in een aantal gevallen raden we aan dat je wel één van de Litams readers aanschaft (of huurt).

Wanneer heb je GEEN reader nodig?

Met de app kan je alles vastleggen. In vrijwel alle gevallen is het werknummer voldoende, dan weet de app welk dier je bedoelt. Er zijn enkele uitzonderingen. Als je aak dieren aanvoert, dan is een reader handig, tenzij de afvoerende partij de dieren al voor je scant (zie deze super-handige functie). Zaken zoals MPR (melk produktie registratie), Ook als je groepen vaak aanpast is een reader handig. In alle andere gevallen kan je (als je dat wilt) zonder reader je dier-administratie bijhouden met de app op je telefoon.

Waarom is een reader handig?

Een reader maakt nooit (tik-)fouten. Het nummer dat een reader leest, is altijd het juiste nummer. Bij geboortemeldingen, hermerken en aanvoer is het levensnummer (dat uit 15 cijfers bestaat) nog niet bekend. Door het oormerk te scannen, heb je altijd het juiste oormerk.

Bij groepen maken werkt het scannen van dieren super snel, en bespaar je met de reader veel tijd. Lees dit artikel en bekijk deze video. Als je eenmaal groepen hebt, is het vastleggen van veel gegevens via de app (dus zonder reader) eenvoudig te doen. Zo kan je medicijnmeldingen per groep doen en zijn er nog heel veel andere handigheden in de app.

Tenslotte is een reader handig als je een onbetrouwbare stallijst hebt. De reader identificeert welke dieren wel en niet goed op je stallijst staan geregistreerd. De dieren die (nog) niet op je stallijst staan, kan je na het scannen alsnog toevoegen.

Kan je ook zonde reader werken?

Ja. We hebben klanten met meer dan 300 dieren die zich goed redden zonder reader.

Het is ook mogelijk panel-readers (zoals deze in bijvoorbeeld een weegschaal zitten) te koppelen met de app. Neem hiervoor contact met ons op.

Kan ik een reader huren voor enkele weken per jaar?

Ja dat kan. Sinds kort bieden we een nieuwe service, waarbij je alleen voor die korte periode dat een reader noodzakelijk is een reader huurt. Hiermee kan je bijvoorbeeld op het moment dat de dieren de stal gaan verlaten, de lammeren geboren melden en gelijk groepen maken. Daarna stuur je de reader (gratis) terug, zodat je voor slechts 1 of 2 weken huur hoeft te betalen. De rest van alle gegevens kan je daarna eenvoudig met de app op je telefoon / tablet / PC vastleggen. Je kan de reader hier huren.

Wil je foutloos veel gegevens verwerken?

Als je foutloos wilt werken en vele gegevens wilt vastleggen, dan is een reader belangrijk gereedschap. In de meeste gevallen is de C8 de beste keuze.

Stagiaires en medewerkers

Je hoeft niet voor iedere medewerker of stagiaire een reader aan te schaffen. Op de meeste bedrijven is één reader voldoende. Stagiaires en medewerkers kunnen namelijk met de app gegevens bekijken en toevoegen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan meer gebruikers per bedrijf. Je kan de app net zo vaak installeren als je wilt.

Klik hier om een abonnement aan te vragen.

Klik hier om de app drie maanden gratis te proberen