Dierregistratie verandert de veehouderij. Met onze 10 jaar ervaring in het registreren via een mobiel , willen wij u alvast kennis laten maken met de nieuwe app van ‘Litams’. Een nieuwe app én een vernieuwde website, maar een bestaande activiteit in een nieuw jasje: “Bliep ... Bliep, Klaar!” Wat houdt de nieuwe app voor jou in?

De nieuwe app, wat is er nieuw aan?

Eind mei gaat de uitrol van de vernieuwde app van start. Elke maand worden een aantal klanten uitgenodigd om over te stappen naar de vernieuwde app, zodat in de loop van 2018 alle Litams app gebruikers over zijn naar de vernieuwde app. Tijdens de uitdraai wordt de app aangepast aan jullie ervaringen.

Gebruikt u de app nog niet? Dan vind je hieronder waarschijnlijk voldoende redenen om alsnog over te stappen.
Gebruikt u de app reeds? Dan bent u vast blij met de volgende verbeteringen en aanvullingen!

Mededelingen

• Alle I&R fouten direct in het scherm van de app, met de mogelijkheid om deze direct te corrigeren
  • Ontbrekende meldingen aan-/afvoer gegevens in het scherm
  • Meldingen ongedaan maken of herstellen

Reproductie

• Vastleggen conditiescore
  • Dekmelding
  • Drachtigmelding, inclusief schijndracht en dubieus. Embryo’s vastleggen behoort ook tot de mogelijkheden.
  • Datum worp, worpgrootte, levend en/of doodgeborene gekoppeld aan moederdier
  • Datum, moederdier, ras en geboortegewicht bij pasgeboren dieren
  • Adoptie
  • Eerste (fles)voedingen (met mogelijkheid verschillende typen voedingen te definiëren)
  • Gewicht, brokopname en leeftijd bij spenen

Wegen en Sorteren

• Automatisch wegen en sorteren bij Litams ADS, maar ook andere weegmachines (ConnectBox vereist)
  • Ook handmatig wegen behoort tot de mogelijkheden
  • Sorteren kan op basis van “regels” die je op de server kunt vastleggen.
  • Je kunt gewichten en selectiecriteria combineren.

Groepen

• Groepen maken, wijzigen, inzien en samenvoegen
  • Geschiedenis van dieren per groep raadplegen

Transport

• Aanvoer
  • Afvoer (waarbij VKI desgewenst automatisch per email naar afnemer wordt gezonden)
  • Van A naar B
  • Virtuele EVP

Medicatie

• Vastleggen van medicijnmeldingen per dier of per groep
  • Bijhouden van medicijnvoorraad

Productie - Kies uit specifieke   menu’s voor:

• Melkproductie vastleggen
  • Wolproductie vastleggen
  • Vleesproductie vastleggen

Sterfte

• Sterfte met of zonder oorzaak

Merk vervanging

• Merk vervangen
  • Merk vervangen als beide oormerken kwijt zijn (deze wordt aan vermiste dieren gekoppeld)

Kenmerken

• Eigen gemaakte kenmerken en vastlegging hiervan

Paspoort

• Alle geregistreerde gegevens van een dier raadplegen

Fokwaarden

• Fokwaarden vastleggen
  • Fokwaarden vergelijken met geschatte fokwaarden (aan te leveren door stamboek)

Samples - Maak documenten aan voor:

• Melkmeting
  • Bloed tappen
  • Genetische metingen (haar, vlees)

Instellingen

• Zet het menu van de app naar jouw hand, zodat jij alleen de functies ziet die je wilt gebruiken

Het nieuwe werken met de website

Bij deze app hoort ook een totaal vernieuwde website. Wie over stapt op de nieuwe app, krijgt gratis toegang tot de vernieuwde website! Hier kan je alles wat je ook in de app kunt. Dus invoer van gegevens via de website is ook mogelijk.

En nog meer..

• Aanmaken Herinneringen – je kan meldingen ontvangen over herhalingen van bepaalde taken, zoals de jaarlijkse Q-koorts enting.
  • Rapporten – de rapporten hebben een flinke opfrisbeurt gehad. Nog overzichtelijker!  Ook zijn er nieuwe rapporten bijgekomen, zoals afstammingskaart en productiegegevens.
  • Selectie Bestanden – je kan nu automatisch selectiebestanden aanmaken, waarmee u bijvoorbeeld dieren kunt uitselecteren.
  • Upload gegevens – er zijn diverse mogelijkheden om gegevens die in een CSV of Excel file staan zelf te uploaden. Schuif (“drag and drop”) de file in de browser en de gegevens worden automatisch verwerkt!
  • Helpdesk – de tickets die openstaan bij de helpdesk zijn zichtbaar in jouw account. Het volgen van de afhandeling is daarom makkelijker dan ooit te voren
  • Aanmaken gebruikers – je kan mensen machtigen gegevens te melden of te bekijken. Zo kan je jouw erfbetreders gemakkelijk op de hoogte houden, en andere werknemers gegevens laten registreren via de app op hun eigen telefoon.
  • Video instructies – wil je meer gebruik maken van de diensten van Litams? Maak dan gebruik van de video’s en leer zo hoe functies te gebruiken.