De C1 kan ongeveer vier dagen standby blijven op een volle batterij. Als je de C1 regelmatig gebruikt, gaat een volle batterij ongeveer 12 uur mee. ALs je continue scant, houdt een volle batterij het 5 uur vol.

Wil je lang van een volle batterij gebruik kunnen maken? De volgende tips helpen je er bij. (Deze tips zijn van toepassing op alle apaaratuur van Litams):

1. Zorg dat de C1 een volle batterij heeft voor gebruik. Zoek een vaste plek voor de C1 en leg 'm elke nacht aan de oplader. Zorg dat de USB kabel goed contact maakt bij het opladen. Desnoods leg je een steun onder de USB conenctor van de oplader, zodat er voorzichtige druk op het oplaad contact wordt uitgeoefend. Batterijen die 80% zijn opgeladen gaan niet 80% van de tijd mee, maar veel korter. Het is dus van belang een batterij volledig op te laden.
  2. Zet niet gebruikte mobiele diensten uit. Je hebt Bluetooth niet nodig, dus die kan uit. GPS heb je ook niet nodig, tenzij je de locatie van groepen wilt vastleggen. Zet die diensten uit, dat scheelt veel stroomverbruik.
  3. Als je WiFi hebt waar je de C1 regelmatig gebruikt (zoals thuis of in de stal), zorg dan dat de WiFi verbinding is ingesteld. Als je WiFi niet gebruikt, zet het dan uit. (Als wifi aan staat zonder verbinding te kunnen maken, is het batterij verbruik erg hoog)
  4. Schermverlichting kan je op automatisch zetten.
  5. De Litams app zet de Reader aan zodra je op de knop Levensnummer drukt.

Als bovenstaande maatregelen het batterij verbruik niet verbeteren, laat ons dit dan weten. Mogelijk zijn er problemen met de batterij. Maar in vrijwel alle gevallen zou het bovenstaande tot een forse verbetering van het batterij verbruik moeten leiden.