Neues Thema starten

Voorbeelden van Waardevolle Informatie

1. De Springer

Litams klant Patrick wordt gebeld dat er een schaap door het dorp loopt. Hij gaat er achter aan, vangt het schaap en maakt een kenmerk bij het dier aan: "springer". Een jaar later wordt hij weer gebeld: er loopt weer een schaap door het dorp. Hij vangt het dier en vraagt het paspoort op. Daar staat: "Kenmerk = Springer". Het was dus hetzelfde schaap. Toen was het duidelijk. Deze lastpak kon beter afgevoerd worden naar het slachthuis.


2. Mest en tuinen

Hubert verspreidt zijn schapen over tal van stukjes grasland in de buurt. Hierdoor kan hij meer schapen houden dan het land op zijn boederij mogelijk maakt. Op een dag kreeg hij controle. Hieruit volgde een boete van vele tienduizenden euros, omdat hij de mestwet zou overtreden. Met behulp van Litams konden we echter aantonen dat de schapen daadwerkelijk op tal van andere percelen waren geweest. Van ieder breng- en haal beweging was een rapport, compleet met GPS-coodinaten. De boete is vervolgens geschrapt.


3. Wegen voor het dekken

Een andere klant heeft zijn dieren gewogen terwijl hij de drachtigheidsscan uitvoerde. Wat was het resultaat? Hoe zwaarder de ooi, hoe meer kans op veel embryos. Gewicht is een indicator voor conditie. De conditie van het moederdier op het moment van dekken bepaalt in hoge mate het succes van de dekpoging. Het is dus de moeite waard je dieren op conditie te scoren voordat je begint met dekken.Anmelden oder Registrieren um einen Kommentar zu veröffentlichen